Menu

Nakládaný hermelín - recept

Nakládaný hermelín - recept
V místní restauraci v Klášterci jsem se zděsil nad cenou jednoho kusu nakládaného hermelínu. S přítelkyní jsme se rozhodli za tu cenu koupit rovnou šest a naložit si je sami.
reklama konec reklamy

Hermelín je označení pro český sýr s bílou ušlechtilou plísní na povrchu, který je napodobeninou francouzského sýra camembert. Na českém trhu se prodává pod různými komerčními názvy. Hermelín je bílého kruhovitého vzezření (vypadá jako puk). I po zakoupení a uchovávání v chladných místnostech se mění organoleptické vlastnosti tohoto sýra.

Naložit si hermelín doma je jednoduché a zvládne to opravdu každý. Stačí nám k tomu jen několik málo surovin. Níže je seznam a pod seznamem jednotlivé fotografie. Náš nakládaný hermelín byl natolik dobrý, že si brzo udělame další a asi zvýšeme na 10 kousků.
 

  • 6 ks hermelínů ( jakýkoliv značky - nejlépe 45% )
  • nové koření (jeho chuť je ostrá a palčivá, připomíná hřebíček, skořici i pepř)
  • sladká paprika - mletá
  • 1-2 ks papriky (žlutá nebo zelená, klidně i obě)
  • 1 velká cibule
  • 3 bobkový listy
  • 9 stroužků česneku
  • feferónky
  • 35 kuliček pepře (nemletého)
  • 1 litr slunečnicového oleje
  • velkou zavařovací sklenici

Do sklenice nejdříve nalijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli na jemno, přidáme několik dalších různých ochuťovacích surovin, přidáme nakrájený nebo celý hermelín. Sklenici uzavřeme a několikrát protřepeme nebo promícháme. Necháme 3 až 4 dny ležet v chladu či pokojové teplotě. Pokuď hermelín bude po naložení kyselý nejezte ho něco se vám zřejmě nepovedlo :) Servírujeme buď samotný nebo s chlebem.

PS. Aktualizováno 27.5.2013- DOPORUČUJI HERMELÍNY NEROZKRAJOVAT, ALE NECHAT CELÉ !

Náš první pokus o nakládaný hermelíny:
"pěstováno v chatě - na zahrádce " :) :)

200520133178.jpg 200520133181.jpg 200520133182.jpg 200520133183.jpg 200520133186.jpg 200520133187.jpg 200520133188.jpg 200520133191.jpg 200520133192.jpg


Děkuji, že jsi se podíval(a) na můj článek!
Na webu mám spoustu dalších, všechny Ti rád přehledně vypíšu během okamžiku.
Napsáno: 20.5.2013
Přečteno: 5619x
Vytisknout článek
Sdílet:   | závadný obsah
Známka článku:  neohodnoceno



Diskuse k článku:

Přidat komentář

Široko daleko žádný komentář.
Můžeš nějaký přidat :)

Jste ztracení v hledání menu? Nemusíte hladovět! Stačí kliknout na tu malou hamburgerovou ikonu v pravém horním rohu.