
Nakládaný hermelín - recept

REKLAMA:
KONEC REKLAMY
Hermelín je označení pro český sýr s bílou ušlechtilou plísní na povrchu, který je napodobeninou francouzského sýra camembert. Na českém trhu se prodává pod různými komerčními názvy. Hermelín je bílého kruhovitého vzezření (vypadá jako puk). I po zakoupení a uchovávání v chladných místnostech se mění organoleptické vlastnosti tohoto sýra.
Naložit si hermelín doma je jednoduché a zvládne to opravdu každý. Stačí nám k tomu jen několik málo surovin. Níže je seznam a pod seznamem jednotlivé fotografie. Náš nakládaný hermelín byl natolik dobrý, že si brzo udělame další a asi zvýšeme na 10 kousků.
- 6 ks hermelínů ( jakýkoliv značky - nejlépe 45% )
- nové koření (jeho chuť je ostrá a palčivá, připomíná hřebíček, skořici i pepř)
- sladká paprika - mletá
- 1-2 ks papriky (žlutá nebo zelená, klidně i obě)
- 1 velká cibule
- 3 bobkový listy
- 9 stroužků česneku
- feferónky
- 35 kuliček pepře (nemletého)
- 1 litr slunečnicového oleje
- velkou zavařovací sklenici
Do sklenice nejdříve nalijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli na jemno, přidáme několik dalších různých ochuťovacích surovin, přidáme nakrájený nebo celý hermelín. Sklenici uzavřeme a několikrát protřepeme nebo promícháme. Necháme 3 až 4 dny ležet v chladu či pokojové teplotě. Pokuď hermelín bude po naložení kyselý nejezte ho něco se vám zřejmě nepovedlo :) Servírujeme buď samotný nebo s chlebem.
PS. Aktualizováno 27.5.2013- DOPORUČUJI HERMELÍNY NEROZKRAJOVAT, ALE NECHAT CELÉ !
Náš první pokus o nakládaný hermelíny:
"pěstováno v chatě - na zahrádce " :) :)
Napsat komentář...
Široko daleko žádný komentář.
Můžeš nějaký přidat :)
Reklama:
Úvod:
Kategorie:
Dále na webu:
projekt 62 dní | virtuální chat | archiv článků | základka | odkazy | poradna | junior | datové úložištěReklama:
Navštívil jsem:
Paříž | Benátky | Praha | Budapešť | Vysoké Tatry | Kréta | Ibiza | Chorvatsko | New York | Řím | Brighton | Amsterdam | Dubaj | Treviso | České Švýcarsko | Mallorca | Říp | Bibionenahlásit závadný obsah
Zásady ochrany osobních údajů