Nakládaný hermelín - recept

Nakládaný hermelín - receptV místní restauraci v Klášterci jsem se zděsil nad cenou jednoho kusu nakládaného hermelínu. S přítelkyní jsme se rozhodli za tu cenu koupit rovnou šest a naložit si je sami.

Hermelín je označení pro český sýr s bílou ušlechtilou plísní na povrchu, který je napodobeninou francouzského sýra camembert. Na českém trhu se prodává pod různými komerčními názvy. Hermelín je bílého kruhovitého vzezření (vypadá jako puk). I po zakoupení a uchovávání v chladných místnostech se mění organoleptické vlastnosti tohoto sýra.

Naložit si hermelín doma je jednoduché a zvládne to opravdu každý. Stačí nám k tomu jen několik málo surovin. Níže je seznam a pod seznamem jednotlivé fotografie. Náš nakládaný hermelín byl natolik dobrý, že si brzo udělame další a asi zvýšeme na 10 kousků.
 

  • 6 ks hermelínů ( jakýkoliv značky - nejlépe 45% )
  • nové koření (jeho chuť je ostrá a palčivá, připomíná hřebíček, skořici i pepř)
  • sladká paprika - mletá
  • 1-2 ks papriky (žlutá nebo zelená, klidně i obě)
  • 1 velká cibule
  • 3 bobkový listy
  • 9 stroužků česneku
  • feferónky
  • 35 kuliček pepře (nemletého)
  • 1 litr slunečnicového oleje
  • velkou zavařovací sklenici

Do sklenice nejdříve nalijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli na jemno, přidáme několik dalších různých ochuťovacích surovin, přidáme nakrájený nebo celý hermelín. Sklenici uzavřeme a několikrát protřepeme nebo promícháme. Necháme 3 až 4 dny ležet v chladu či pokojové teplotě. Pokuď hermelín bude po naložení kyselý nejezte ho něco se vám zřejmě nepovedlo :) Servírujeme buď samotný nebo s chlebem.

PS. Aktualizováno 27.5.2013- DOPORUČUJI HERMELÍNY NEROZKRAJOVAT, ALE NECHAT CELÉ !

Náš první pokus o nakládaný hermelíny:
"pěstováno v chatě - na zahrádce " :) :)

200520133178.jpg 200520133181.jpg 200520133182.jpg 200520133183.jpg 200520133186.jpg 200520133187.jpg 200520133188.jpg 200520133191.jpg 200520133192.jpg

Sdílet článek na Facebook
Sdílet článek na Twitteru
Vytisknout článek
Nahlásit tento článek jako závadný

PŘIDAT KOMENTÁŘ...


Široko daleko žádný komentář.
Můžeš nějaký přidat :)