Zdroj: https://clanky.lukaszafer.cz/a346-nakladany-hermelin-recept ,publikováno: 20.5.2013

Nakládaný hermelín - recept

V místní restauraci v Klášterci jsem se zděsil nad cenou jednoho kusu nakládaného hermelínu. S přítelkyní jsme se rozhodli za tu cenu koupit rovnou šest a naložit si je sami.

Hermelín je označení pro český sýr s bílou ušlechtilou plísní na povrchu, který je napodobeninou francouzského sýra camembert. Na českém trhu se prodává pod různými komerčními názvy. Hermelín je bílého kruhovitého vzezření (vypadá jako puk). I po zakoupení a uchovávání v chladných místnostech se mění organoleptické vlastnosti tohoto sýra.

Naložit si hermelín doma je jednoduché a zvládne to opravdu každý. Stačí nám k tomu jen několik málo surovin. Níže je seznam a pod seznamem jednotlivé fotografie. Náš nakládaný hermelín byl natolik dobrý, že si brzo udělame další a asi zvýšeme na 10 kousků.
 

Do sklenice nejdříve nalijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli na jemno, přidáme několik dalších různých ochuťovacích surovin, přidáme nakrájený nebo celý hermelín. Sklenici uzavřeme a několikrát protřepeme nebo promícháme. Necháme 3 až 4 dny ležet v chladu či pokojové teplotě. Pokuď hermelín bude po naložení kyselý nejezte ho něco se vám zřejmě nepovedlo :) Servírujeme buď samotný nebo s chlebem.

PS. Aktualizováno 27.5.2013- DOPORUČUJI HERMELÍNY NEROZKRAJOVAT, ALE NECHAT CELÉ !

Náš první pokus o nakládaný hermelíny:
"pěstováno v chatě - na zahrádce " :) :)

200520133178.jpg 200520133181.jpg 200520133182.jpg 200520133183.jpg 200520133186.jpg 200520133187.jpg 200520133188.jpg 200520133191.jpg 200520133192.jpg