Zdroj: https://clanky.lukaszafer.cz/a346-nakladany-hermelin-recept ,publikováno: 20.5.2013
V místní restauraci v Klášterci jsem se zděsil nad cenou jednoho kusu nakládaného hermelínu. S přítelkyní jsme se rozhodli za tu cenu koupit rovnou šest a naložit si je sami.
Hermelín je označení pro český sýr s bílou ušlechtilou plísní na povrchu, který je napodobeninou francouzského sýra camembert. Na českém trhu se prodává pod různými komerčními názvy. Hermelín je bílého kruhovitého vzezření (vypadá jako puk). I po zakoupení a uchovávání v chladných místnostech se mění organoleptické vlastnosti tohoto sýra.
Naložit si hermelín doma je jednoduché a zvládne to opravdu každý. Stačí nám k tomu jen několik málo surovin. Níže je seznam a pod seznamem jednotlivé fotografie. Náš nakládaný hermelín byl natolik dobrý, že si brzo udělame další a asi zvýšeme na 10 kousků.
Do sklenice nejdříve nalijeme olej, přidáme nakrájenou cibuli na jemno, přidáme několik dalších různých ochuťovacích surovin, přidáme nakrájený nebo celý hermelín. Sklenici uzavřeme a několikrát protřepeme nebo promícháme. Necháme 3 až 4 dny ležet v chladu či pokojové teplotě. Pokuď hermelín bude po naložení kyselý nejezte ho něco se vám zřejmě nepovedlo :) Servírujeme buď samotný nebo s chlebem.
PS. Aktualizováno 27.5.2013- DOPORUČUJI HERMELÍNY NEROZKRAJOVAT, ALE NECHAT CELÉ !
Náš první pokus o nakládaný hermelíny:
"pěstováno v chatě - na zahrádce " :) :)