Zdroj: https://clanky.lukaszafer.cz/a609-elektricke-auticko-bmw-6-gt ,publikováno: 28.1.2024

Elektrické autíčko BMW 6 GT

Někteří lidé mají pochyby ohledně těchto elektrických "autíček" pro děti, zvláště když slyší o astronomických cenách a bateriích, které vydrží tak dlouho, jak třeskutý pop-corn ve filmovém kině. Ale nebojte se, mám pro vás skvělé zprávy - s trochou inovací můžeme z těchto autíček vykřesat tolik radosti, že váš malý řidič bude v cíli před všemi!

Sehnal jsem BMW GT6 za příjemných 1100,- Kč, což je ve srovnání s původní cenou velmi výhodná nabídka. Prodávajicí byl nešťastný z výdrže baterie a dlouhého nabíjení, děti to přestalo bavit také, proto ho prodával tak levně. Pravda, původní baterie mohou být problémem, ale s trochou kreativity lze snadno najít řešení. Vyměnil jsem původní baterie (2x6 V, každá po 4,5 Ah) za jednu výkonnější variantu 35 Ah s napětím 12V, což znamená delší dobu jízdy a méně obav z vybité baterie. Nabíjení původních baterií probíhalo přes malý adaptér s outputem 0,5 A a 5V. Proč? Adaptér byl přímo od výrobce. Předělal jsem konektor a nyní je možné nabíjet pomocí klasické autonabíječky.

Prostor baterie byl upraven pro novou s větší kapacitou. Z důvodu bezpečnosti mého syna jsem se rozhodl pro bezpečnou baterii LiFePO4 12V / 35 Ah. LiFePO4 je momentálně považována za nejbezpečnější, nejstabilnější a nejspolehlivější lithiovou baterii na světě. Životnost cyklu této baterie je více než 4x delší než u jiných typů lithiových baterií a standardně může dosáhnout až 7 000 cyklů.

Ovládání autíčka (modelu BMW GT6) je velmi snadné – lze ho řídit přímo z volantu a pedálu na podlaze nebo vzdáleně pomocí ovladače. To poskytuje dětem možnost volby a přizpůsobení podle jejich představ. Můj syn je nadšený z možnosti ovládat auto přímo i na dálku, přestože nejraději vypíná celou elektriku v autíčku tlačítkem. Výkonné motory s otáčkami až 12 000 RPM umožňují fantastickou zábavu při třech různých rychlostech včetně jízdy v terénu.

Závěrem chci říci, že i přes některé názory z okolí jsem přesvědčen, že BMW GT6 je skvělou investicí pro děti. S několika úpravami můžete získat levný a výkonný model, který poskytne vašemu dítěti nejen radost z jízdy, ale také řadu možností pro kreativní hraní.

img

Správně je akumulátor, nikoliv baterie :)